Tavlan.


Denna målningen köpte vi i Thailand på semestern i januari.
Vi ville ha en målning ovanför sängen och gick in i en av hundra konstnärs-affärer i byn. Fastnade för en liten konstnärs ateljé på hörnan. Vi gick in och såg denna tavlan i en tidning. Den ville vi ha, fast lite större och bredare än orginalet.

Det roliga var att han som målade den, var ägaren av affären, jättetrevlig men totalt nedrökt på hasch.
Och sjukt lik konstnären i filmen "Blood in blood out"

Vincent Van Gogh - Almond Blossom - Thaiversion.


När vi kom hem till Sverige igen packade vi upp målningen och jag var såklart tvungen att googla vad den hade för betydelse för just Van Gogh. Sagt och gjort, detta var det "skrämmande" svaret, som gav mig gåshud över hela kroppen. Slående likheter till vår sanning.


Utdrag från wikipedia:

"On January 31, 1890, his brother, Theo wrote to Vincent of the birth of his son, whom he had named Vincent Willem. Van Gogh, who was extremely close to his younger brother, immediately set about making him a painting of his favorite subject: blossoming branches against a blue sky. The gift was meant to hang over the couple’s bed. As a symbol of this new life, Vincent chose an almond tree, which blooms early in southern regions, announcing the coming spring as early as February"


/Äggmadame
Tisdagsuppdatering.


Det här om att uppdatera så sällan är inte optimalt, men desto mer har jag att skriva vid varje tillfälle :) Se det positivt. Jag har nu tagit fram min "dagbok" för att se vad ni missat.

Jo, RMC i onsdags, det var som sagt lite genomgång på vad som komma skall. Vi fick prata med läkaren, där gjordes också ett ultraljud för att se på äggstockarna och livmodern. Det förstnämnda, äggstockarna är inte det lättaste att hitta, men dom små minimala fanns där, efter några rullande fram och tillbaka med ultraljudsstaven.
(Ej bekvämt).
Hon hade även en manlig läkarkandidat som var med inne i rummet, han gick fint bakom mig när jag "hoppade" upp i gyn. stolen.
Men ju mer och mer hon rullade med ultraljudsstaven, ju nämare och närmare kom han.

-"Men hallå?, bara gå fram istället för att stå där bakom min axel. Jag har inget att dölja och ser förhoppningsvis ut som alla andra kvinnor, iaf utanpå :)" Det hade jag lust att säga, men hann inte tills hela äventyret var över.


Sen fick vi sätta oss i väntrummet igen, och efter ett tag kommer en sjuksköterska. Vi följde med denne till ett rum, och där pratade vi länge och väl. Om vår korsdonator och alla andra donatorer som gör detta hel- och godhjärtat för oss som är i behövande sits.
Min stora fråga var -"Får dom en klapp på axeln, eller bara pengar? Ni på RMC kanske skulle börja ge dem en stor, stor blombukett och en resa till värmen". Jag betalar! :)
Nej, jag är inte troende. Men jag TACKAR GUD FÖR ATT NI FINNS!!!

Mediciner, vitaminer och vaginalgel m.m finns nu i min ägo.


Samtidigt som allt detta pågick, fanns mina tankar fortfarande ute i väntrummet, hos kvinnan som jag kallar min vän. Den starka, fina vännen. Som kämpar lika hårt som oss. Som jag håller mina tummar för, som jag vet gör detsamma för oss.


Igår måndag, var jag och gjorde det berömda cellprovet. Det gick bra, nu hoppas jag att resultatet blir detsamma.
Hon menade dock på att min slemhinna i livmodern var för "gammal" och måste bytas ut. Sagt och gjort, började på tabletter igår och om 2 veckor förväntas en rejäl blödning.
Fick även utskrivet nytt recept på Estradot-plåster, som jag frågade igen hur länge jag ska använda. Samma svar återigen -"Tills du är 50-55 år".
TACK och Hej sa jag och gick buttert till apoteket och hämtade ut en ny förpackning med 24 st.


Och det här med att vi vet exakt vilken vecka donationen blir, känns nu efter 6 dagars vetande så himla fantastiskt, jag frågande honom igår... -"Hjärtat, ska vi inte ha barn snart? :), Han svarade, jo i vecka --, ska vi bli gravida!"

Tavlan från Thai åkte upp i helgen. Den utlovade bilden och vad den betyder kommer inom kort.

Även medicinskåpet fick sig en röjning igår, det känns inte som att Pergotime tabletter hjälper oss precis.
Så dom fick åka.


Det är 4 personer i vår omgivning som vet när donationen skall ske. Och min mor är en av dem. 
Så kan inte Han medverka i insättningen är det självklart mormor som ska vara där och hålla handen.
Hon sa till mig häromdagen, att hon är stolt över mig, för ett år sedan var jag ett vrak, tills nu. Bloggen är igång på riktigt och kärleken sprudlar. Jag har någonstans att skriva av dem tankarna som snurrar i huvudet på mig.


Stor Kram
ÄggmadameSant!

Igår var vi på RMC, och nu vet vi när äggdonationen blir av :) Wihooo, lyckligare par än oss får ni leta efter. Detta firades genom nya skor och nya jackor igår :) Skriver mer senare, hur mötet gick till. KRAM/Äggis

Rösta för mänsklig rätt?

Lånar denna från länk från Wildamathilda. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/barnlosa-bor-fa-vard-pa-lika-villkor_6917983.svd (den går tyvärr ej att länka "rätt", så kopiera den och tryck upp i ett nytt fönster) /Äggmadame

Söndag eller var det måndag?


Hjärtat mitt jobbar idag efter en hel veckas sjukdom, Han som normalt aldrig är sjuk.
Jag själv vet inte ens, om det är söndag eller måndag idag, dagarna går bara ihop som en kletig smet.
Mina tankar går i virrvarr och ingen kan lösa dem. Jag jobbar imorgon och försöker göra mitt bästa genom att tänka tanken "leva i nuet". Men det är otroligt svårt.


Tack föresten för all uppmärksamhet från er ang Fru Hemlig. Från Umeå i norr till Trelleborg i söder.
Men jag måste tyvärr välja ut de personer som jag vet vem dem är. En del har egna bloggar som jag själv följer, och en del har varit "trogna" läsare länge, rättare sagt från starten av Äggmadame.
Er andra uppenbarade sig nu, vilket jag är otroligt tacksam för. Håll ut. För ju mer ni ger mig, ger ju jag tillbaka.
Tänk på den.


/Äggmadame


Jag ger upp!


Ja, ni läste rätt. Jag ger upp detta med "renovering" och design på bloggen.
Hälften av er ser den, vilket är synd, jag som tyckte det var så fint!
Jag har även fått höra att det inte var "Äggmadame" och att det saknades ägg på sidan.. :)


Dags för Fru Hemlig idag. Tankarna snurrar./ÄggmadameRSS 2.0